Lamborghini Murciélago LP 670-4 SV

03.12.2013 11:15

 

Označenie SuperVeloce (SV) má v automobilke Lamborghini tradíciu. Použili ho už pri type Miura, kde označovalo najvýkonnejšiu a zároveň poslednú verziu. Rovnako to bolo i pri type Diablo, ktorého výroba sa typom SV skončila. Keďže v súčasnosti vyrábané Murciélago by malo byť už budúci rok nahradené novým typom, automobilka pripravila opäť verziu SV. Výkonnejšiu, ľahšiu a samozrejme rýchlejšiu.

Pod kapotou Murciélaga SV nájdeme starý známy 6,5-litrový dvanásťvalec. Agregát ma nové sanie a upravené časovanie ventilov. Vďaka tomu dosiahne maximálny výkon 493 kW (670 k) a krútiaci moment 660 Nm. SV je oproti klasickej LP640 ľahšie o celých sto kilogramov. Váhu ušetrili nové karosárske dielce a odľahčený interiér. LP 670-4 by malo zvládnuť šprint 0-100 km/h už za 3,2 sekundy a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 340 km/h. V prípade použitia väčšieho krídla „Aeropack Wing“ je maximálna rýchlosť 335 km/h.

Okrem nového krídla má Murciélago kompletne nové nárazníky a väčšie prívody vzduchu k zadným brzdám. Všetky spomenuté dielce sú vyhotovené z uhlíkových vlákien a lakované len čírym lakom. Rovnako je na tom i spomínané krídlo a taktiež časť krytu motora. Karbón je tu doplnený trojicou šesťuholníkov z plexiskla. Interiér je odľahčený a prečalúnený do alcantary, ktorá je prešívaná niťou vo farbe vozidla. Viac informácií už čoskoro, zatiaľ hoďte pohľad na výzor brutálneho Lamborghini.